Carnaval de Molins de Rei 2020

Del 20 al 26 de febrer.

Organitza: Comitè de l'Antifaç

Els Actes

ENGREIXA’T, Fira i degustació de productes de Carnaval – Dijous 20 de febrer
De 16h a 20h, A la Plaça de Catalunya la Bot-Mol regala a la vila una nova fira, aquesta dedicada exclusivament als productes de Carnaval.

L’ARRIBO – 20 de febrer, Dijous Gras
18h Arribada a la Plaça de Catalunya del secretari Esteve Vilapubilla i Tortell de Cabell d’Àngel acompanyat de tota la comitiva carnavalesca, EL SÈQUIT REIAL. Instauraran el Carnaval a la vila, es faran amb el poder i per demostrar-ho hissaran la Bandera del Carnaval.

LA NIT DE LA BOTA – 21 de febrer, Divendres de Carnaval
El Seguici Reial sortirà de La Gòtica per anar a buscar i portar el carnaval al poble, els ESPARRIOTS. Un cop al carrer Folqué es repartiran les botes de vi (prèviament havent comprat un tiquet a l’Estanc Margarit). Tot seguit tota la comitiva del Seguici Reial amb MúsXXL, el poble, els ESPARRIOTS, el Carro de la bota i l’acompanyament de la XARANGA BANDSONATS es dirigiran fins al Mercat on Dj Vilapubilla culminarà la Festa fins les 00h de la nit.

CARNAVAL MENUT – 22 de febrer, Dissabte de Carnaval al matí
Desfilada pel centre vila de tot el SÈQUIT REIAL sembren la disbauxa per carrers, places i comerços. En arribar a la Plaça del Mercat, actuació dels molinencs AMBAUKA que oferiran un espectacle d’animació infantil i familiar i presentaran EN DIRECTE l’himne del Carnaval, la cançó “És Carnaval i tot s’hi val”.

GRAN RUA – 22 de febrer, Dissabte de Carnaval a la tarda
Començarà la tarda amb la RETRATADA, enguany amb dos punts de trobada, la concentració de totes les comparses tornarà a ser al Passeig del Terraplè a la cruïlla amb el carrer Foment, on a les 19h hi haurà l’Arribada del SÈQUIT REIAL amb Sa Majestat el Rei Carnestoltes XL, que procedirà a donar l’inici de la GRAN RUA. Per fer més amena l’espera hi haurà un punxa discos durant tota la tarda.
En acabar, el moment més esperat “ELS PREMITS” que s’entregaran en ma per sa Majestat. De les 3 comparses premiades només la guanyadora del primer premi tindrà un dels grans moments d’aquest Carnaval, el BANY DE GLÒRIA!

EL BALL DE CARNAVAL – 22 de febrer, Dissabte de Carnaval a la nit
Seguirà amb el mateix format i organitzadors que els últims anys.

EL BALL DEL PETIT CAMELL – 23 de febrer, Diumenge de Carnaval al mati
Els més menuts escenificaran “EL BALL DEL PETIT CAMELL” integrat per 3 parts: EL BALL DE L’ÀRISTOCRÀCIA PETITA, els PETITS ESPARRIOTS, i el “BALL DE LA BÈSTIA” interpretat per l’Esbart Dansaire de Molins de Rei, i el Camell Petit respectivament amb la música de GRALLERS DE MOLINS DE REI.
En acabar s’iniciarà l’EMPAITACULS DEL PETIT CAMELL.

EL BALL DEL CAMELL – 23 de febrer, Diumenge de Carnaval a la tarda
Com mana la tradició, la part més genuïna molinenca, “EL BALL DEL CAMELL”, que amb la música en directe de Grallers de Molins de Rei constarà de les següents parts:

  • EL BALL DE MÀSCARES DE L’ÀRISTOCRÀCIA – Esbart Dansaire de Molins de Rei
  • EL BALL DEL POBLE – ESPARRIOTS
  • EL BALL DE LA BÈSTIA – AMICS DEL CAMELL

En acabar s’iniciarà l’EMPAITACULS DEL CAMELL, recuperant així el nom que antigament se li donava durant la festa de Carnaval al corre-cuita de la bèstia.

RUA DEL DESENFRENO – 23 de febrer, Diumenge de Carnaval a la tarda
Sa majestat el Rei Carnestoltes i el seu seguici iniciaran la que per ells serà la Darrera Passejada pel carrer Major acompanyats d’una gran disbauxa!

SAMANIAT I CREMA DEL REI – 23 de febrer, Diumenge de Carnaval al vespre
Tradicional encontre dialèctic entre el Rei Carnestoltes i el Camell, que acabarà amb la crema del Rei dels Pocasoltes.

EL VELATORI – 24 i 25 de febrer, Dilluns i Dimarts posteriors a Carnaval.
Ja que de sa majestat només en quedaran les cendres, aquestes seran dipositades dins d’una urna funerària i exposada al vestíbul de la Sala Gòtica com a sala de vetlla reial, on particulars i comparses podran anar a plorar-li i a fer ofrenes florals o de qualsevol tipus a les despulles del Rei Carnestoltes.

LA PRUFESSÓ DE L’ENTERRAMENT – 26 de febrer, Dimecres de Cendra
Solemne sortida des de la Sala Gòtica de la comitiva fúnebre amb les despulles de Sa Majestat, que seran traslladades a ritme de la “MARXA DE l’ENTERRAMENT DEL REI CARNESTOLTES DE MOLINS DE REI” composada i interpretada pel grup “MÚSXXL”

LES CENDRES – 26 de febrer, Dimecres de Cendra
Quan tota la comitiva mortuòria arribi a la Plaça de Catalunya es procedirà a escampar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes XL esdevenint un final apoteòsic!

Àmbits relacionats: Cultura / Participació ciutadana "Tots fem Molins de Rei"

Arxius adjunts agenda

Informació general

Publica una activitat