DALTABAIX: Carola Ortiz ‘Pecata Beata’

22 d'octubre

De 19.00h a 20.00h

DALTABAIX: Carola Ortiz ‘Pecata Beata’

Organitza: Daltabaix

Diumenge 22 d’octubre de 2023, 19 hores – Traska Truska – Molins de Rei

Preu anticipada 15 € – Taquilla 16 €

Entrades a la venda a Daltabaix.cat 

 

Carola Ortiz, veu, clarinet i percussions;  Bartolomeo Barenghi, guitarra, percussió i cors;  Sandrine Robilliard, violoncel i cors

 

Pecata Beata (Segell Microscopi, 2021) és el tercer àlbum com a compositora de la cantant i clarinetista Carola Ortiz. En aquest treball, l’artista egarenca, ha musicat poemes d’escriptores catalanes com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual, entre d’altres, per celebrar, a través dels seus versos, l’univers femení de la seva terra.

Es tracta d’un disc que abraça temes com la sensualitat i la força d’atracció de la dona, la mitologia femenina mediterrània, de bruixes i sirenes, i al mateix temps, a través de la metàfora de l’art, l’obra vol servir de guariment del passat obscur viscut per les seves ancestres, i afronta temes com ara l’exili, la por a l’abús, la solitud i la desesperació. Herències rebudes per la dona d’avui.

Carola Ortiz, ha compost una obra que la consolida i la redefineix com a una personalitat arrelada a la seva tradició musical i a la seva terra natal. L’artista retorna al seu bressol cultural després d’haver cercat camins d’expressió artística en la música d’altres cultures i d’haver cantat en més de deu llengües diferents, en una carrera, fins ara, marcada pels viatges i les fusions musicals. Pecata Beata és un disc de melodia mediterrània, d’instrumentació cambrística, de percussions i ritmes folklòrics i d’harmonies provinents del jazz.

Ara, després d’una gira iniciada al 2021, que l’ha portat per diversos països d’Europa i la Península, podreu assistir a un dels darrers concerts d’un projecte que ha rebut el premi Calàndria atorgat per Núvol al millor disc de cançó del 2021 i que ha quedat dels primers a les llistes internacionals de les World Music Charts Europe.

 

Informació general

Publica una activitat