El Ball del Camell i el desenllaç del Carnaval

Del 27 al 27 de febrer

De 18.30h a 22.30h

El Ball del Camell i el desenllaç del Carnaval

Organitza: Comitè de l'Antifaç, Amics del Camell, Esbart Dansaire i Grallers

A les 18.30 h
a la plaça de la Creu

ELS MALPARLATS I LA TRIA

Tot i el desgavell organitzat durant el dissabte al matí per l’Aristocràcia i, en especial, pels defenestrats Malparlats, sembla que mai no en tenen prou. La decisió reial no va acabar de convèncer els presents i exigeixen una nova vista per fer valer allò de “qui paga, mana”.

Sa Majestat haurà de repetir l’audiència amb les classes benestants abans del ball a la plaça de la Vila per mirar d’acabar de tornar-ho tot a lloc. Per si de cas, en Carnestoltes es farà acompanyar del seu notari de confiança i, plegats, miraran de desencallar aquest enrenou aristocràtic.

A les 19.00 h
a la plaça de Catalunya

CONCENTRACIÓ DE BARRETS I MOCADORS

A les 19.30 h
a la plaça de Catalunya

El poble es concentra a la plaça, aires de revolta comencen a còrrer. Esparriots i la seva Bota també fan acte de presència davant el Ball a plaça imminent.

EL BALL DEL CAMELL

Sa Majestat i la pompa reial, amb el seu flamant descapotable dels diumenges de Carnaval, pujaran al balcó de l’Ajuntament per presidir tan solemne acte i donaran l’ordre d’iniciar el Ball del Camell. Abans, però, Sa Majestat farà fora de la plaça el Poble, perquè el Ball de l’Aristocràcia es pugui desenvolupar amb la màxima tranquil·litat possible…

El rancuniós Poble no consentirà tal gosadia. Aires de tumults tumultuosos corren per la plaça mentre uns ulls ataronjats, tal com ja passava en aquesta mateixa plaça al segle XIX, despunten des del carreró. Que comenci el mambo!

Tal com mana la tradició, s’escenificarà el Ball del Camell, que s’executarà dividit en tres parts amb la música en directe de Grallers de Molins de Rei i els components de l’Esbart Dansaire de Molins de Rei i els Amics del Camell:

“El ball de màscares de l’Aristocràcia”

“El ball del Poble o les corrandes” – els Esparriots

“El ball de la bèstia

Tot seguit

pels carrers de la vila

L’EMPAITACULS DEL CAMELL

El Poble se sentirà greument injuriat per Sa Majestat Carnestoltes i la seva decisió d’acabar oferint la plaça exclusivament a l’Aristocràcia. Sense dilacions i amb set de venjança, decidiran desfer el Carro de la Bota i convertir-lo en una peculiar andròmina que té un cap de matxo mort i dues taronges als ulls. Aquesta bestiota, amb aires de cavall de Troia domesticat pels Esparriots, recorrerà els carrers de la vila, farà fora els rics i es proclamarà vencedora de la batalla. Comença l’Empaitaculs del Camell!

Simultàniament
pels carrers de la vila

RUA DEL DESENFRENO

La Cort de Sa Majestat Carnestoltes XLI, després de quatre llargs dies de festes i festejos pels carrers de la vila, segueix amb ganes de seguir-ho donant tot i demostrar qui són els reis del fandango. Així que, un cop acabat el Ball del Camell i calmada la plaça, sense fer cas dels aires de revolta, el Sèquit Reial baixarà del balcó, pujarà al seu opulent descapotable i procediran, una vegada més, a sembrar el desenfreno a punta pala pels carrers de la vila.

Una bona dosi de cridòria, brogit i xivarri us espera per seguir celebrant l’apoteòsic mandat de Sa Majestat XLI! 

En arribar
a la plaça de l’Església

EL SAMANIAT

La vila no és prou gran per a tots dos. Camell i Carnestoltes s’hauran passejat separats pels carrers de la vila mentre executen el seu lideratge.

Un any més, els dos sobirans de la vila s’enfrontaran cara a cara disposats a airejar-se els draps bruts. Només en podrà sortir un vencedor… 

Informació general

  • Lloc i adreça:
    Diversos punts de la vila

Publica una activitat