El Matí de la Copa

26 de febrer

De 11.00h a 14.00h

El Matí de la Copa

Organitza: Comitè de l'Antifaç

A les 11.00 h
des del Molí
SORTIDA DEL SÈQUIT REIAL
Tal com mana la tradició, el dissabte de Carnaval s’inicia, un any més, amb la passejada institucional de Sa Majestat Carnestoltes. El Sèquit Reial, decidit a acompanyar el rei dels poca-soltes, vetllarà per encendre la festa i fer creure els insubmisos. El passeig, tal com és habitual, estarà encapçalat pel Molt Honorable Secretari Reial Esteve Vilapubilla i Tortell de Cabell d’Àngel.
Rei i secretari recorreran el centre de la vila i faran parada en diferents establiments, que, per la gràcia i cara de Sa Majestat, retran homenatge al nou sobirà.

A les 11.30 h
des del Molí
PASSEJADA DE L’ARISTOCRÀCIA
Per primera vegada a la història, l’Aristocràcia molinenca farà acte de presència als carrers de la vila durant el matí de dissabte. Abillats amb els seus renovats vestits i tota l’ostentació, s’aplegaran als baixos del Molí disposats a fer-se un lloc a la festa amb tot el cerimonial que faci falta! La fastuositat i els aires de grandesa dels benestants ompliran el centre de la vila de música, colors, perfums i, potser, alguns calerons!

A les 12.00 h
a la plaça de Catalunya
CARNAVAL MENUT AMB ELS ATRAPASOMNIS
Després de fer el pendó durant tot el matí pels carrers de la vila i d’afartar-se de bon menjar i bon beure, Carnestoltes, Vilapubilla i Sèquit Reial arribaran a la plaça de la Vila disposats a decretar el Carnaval Menut i a repartir, a dit, els premits a les millors disfresses.

A les 12.30 h
a la plaça de la Creu
ELS MALPARLATS
Després del tomb de l’Aristocràcia, la comitiva toparà amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes, que serà rebut per les classes benestants amb certa tensió i mals modus. Miraran de posar ordre dins de les seves files, però s’hi cou un bon embolic…
El conjunt decadent dels Malparlats tibaran la corda fins a l’extrem per tal de colar-se al Ball del Camell i millorar així la seva reputació. El seu objectiu, tot i l’aspror que aixeca entre la flor i nata aristocràtica, serà poder rebre una invitació reial per participar de tan elitista esdeveniment.
Els Malparlats procuraran entabanar la reialesa per sortir-ne vencedors. Només una parella gaudirà del privilegi de participar del ball dels rics. Un cop Sa Majestat es pronunciï i, si escau, decideixi quina és la parella privilegiada, burgesos i reialesa signaran el pacte amb un ufanós brindis. Notari, prengui’n nota!

Informació general

  • Lloc i adreça:
    Diversos punts de la vila

Publica una activitat