HE MORT EL POP (TEATRE)

Del 21 al 21 d'abril. De 18.00h a 19.30h

Organitza: Foment Cultural i Artístic

Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà i en motiu de l’Any Guimerà. He mort el pop, una obra de Lluís-Anton Baulenas dirigida per Marc Vilavella, i que compta amb la direcció i creació musical de Marc Sambola.

He mort el pop recull tres de les peces més rellevants de l’autor: Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897) en una deconstrucció de cadascun dels textos amb una tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics.

L’espectacle — interpretat per Antonio del Valle, Bernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l’empoderament de la dona. Segons Baulenas, He mort el pop és una paròdia amable sobre el món i els personatges de Guimerà: “des de la complicitat amb el gran autor, fem broma i ens preguntem amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa”. L’obra posa en escena tres drames sobre les passions humanes, tres conflictes socials i classistes, i tres desenllaços punyents i ben diferents. El món narratiu de Guimerà representat en conceptes com l’arma de l’amor no correspost, el conflicte social i la mort com a resolució.

Es una producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya, El Maldà-Els Pirates Teatre i Apunta Teatre

Informació general

Publica una activitat