La modificació pressupostària va quedar aprovada durant el primer Ple telemàtic de la història de Molins de Rei. Al Ple també es van llegir dues declaracions institucionals: una de rebuig als darrers atemptats masclistes i una altra davant la situació de la COVID-19.
El Ple de l’Ajuntament de Molins de Rei va donar llum verd a la modificació del pressupost amb 600.000 € per fer front a la crisi de la COVID-19. Aquesta modificació de pressupost permet desenvolupar el primer paquet de mesures d’àmbit local per pal·liar l’impacte de la pandèmia, permet atendre els més afectats per aquesta crisi i dotar de recursos i mitjans els serveis i treballadors municipals, així com mantenir els llocs de treball dels serveis tancats per la COVID- 19. En els propers mesos se seguiran destinant recursos per a la protecció dels molinencs i molinenques, i per minimitzar els danys d’aquesta crisi sanitària.
Durant la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat la bonificació de la quota de l’impost de béns immobles de l’exercici 2019 a determinats immobles de Molins de Rei, per tractar-se d’habitatges arrendats amb un preu inferior al lloguer establert a la borsa de mediació de lloguer social gestionada per l’Oficina Municipal d’Habitatge.
En el marc de la situació d’emergència derivada de la COVID-19 es va donar compte dels diferents decrets d’Alcaldia derivats de les mesures preventives i de protecció davant de la COVID-19, com, per exemple, la suspensió de contracte de la zona blava SABA, la modificació dels serveis essencials o les mesures econòmiques per pal·liar la situació d’emergència.
Per altra banda, per unanimitat, l’Ajuntament es va adherir al Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya, elaborat per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquest decàleg proposa la prevenció, com a via més curta per sortir de la pandèmia, però, a més, reforçar el sistema sanitari, fomentar la justícia social per garantir que ningú quedi enrere, que la primera porta d’accés a la ciutadania siguin les administracions locals, adaptar els plans de mandat per abordar la crisi social i econòmica, un nou pressupost adequat a les necessitats actuals, enfortir les eines de les administracions locals, garantir l’accés als serveis essencials, un Pla de Reactivació Socioeconòmica per evitar que la crisi destrueixi el teixit productiu i, per últim, fer de l’adversitat una oportunitat.
En un altre ordre de coses, i com a primer Ple després de la signatura del nou cartipàs, es va donar compte al consistori municipal de la composició del nou Govern local i es va donar llum verd al canvi de nomenament dels representants municipals als diferents organismes en què l’Ajuntament està representat, com són l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’AMI o la resta d’òrgans col·legiats supramunicipals. D’acord amb això, Ramon Sánchez representarà Molins de Rei a l’AMB, conjuntament amb l’alcalde, Xavi Paz.
Finalment, es va aprovar la creació de l’Àrea de Desenvolupament Estratègic (DEV) i la seva corresponent Comissió Informativa, així com la proposició d’Alcaldia en relació amb el canvi de nom de la Comissió Informativa de l’Àrea de Serveis Centrals, Promoció de la Vila i Economia (SCPE) per Comissió Informativa de l’Àrea de Serveis Centrals i Economia (ESC), de caràcter permanent, i es va fixar la periodicitat de les sessions ordinàries.