Ha finalitzat la primera fase del concurs, de caràcter obert, a partir de la qual han resultat escollits 5 equips professionals que passen a la ronda final. La nova residència, que es construirà al costat de l’ambulatori, tindrà un model d’atenció centrat en la persona per tal que els residents se sentin com a casa.
Finalment, 5 candidats han estat escollits per participar en la segona fase del concurs d’idees i hauran de presentar les seves propostes en el termini d’un mes. Els 5 millors equips seleccionats han estat: UTE: PINEARQ, S.L.P / BRULLET DE LUNA I ASSOCIATS, SL.P, en primera posició, amb 69 punts sobre un total de 100; UTE: PASCUAL – ASIO ARQUITECTES S.L.P/ ESTEVE PUIGDENGOLAS LEGLER, en segona posició, amb 66,75 punts; UTE ESTUD PSP ARQUITECTURA SLP / PIC AGUILERA ARQ /PIB ARQSIX SLP, amb 64 punts, ha quedat en tercera posició; CODINA PRAT VALLS I ARQUITECTES ASSOCIATS, SLP, amb 62,5 punts, ha estat la quarta classificada i, finalment, UTE BATLLORI & TREPAT ARQUITECTES SLP/ PATRICIO MARTÍNES, MAXIMILIÀ, ARQ.SL., que ha obtingut 57,75 punts i ha estat el darrer equip seleccionat.
La que millor puntuació ha obtingut en el procés, 69 punts, ha estat UTE: PINEARQ, S.L.P / BRULLET DE LUNA I ASSOCIATS, SL, autors de projectes emblemàtics com el Parc de Recerca Biomèdica o l’actual Hospital el Mar, i residències assistides a Vilafranca, Salt i Barcelona, entre d’altres. Destaca l’obtenció de la màxima puntuació dins del criteri de premis i mencions en els darrers 10 anys, ja que han obtingut un total de 10 punts sobre 10, perquè compten amb diversos premis FAD i el recent premi Panorama d’Obres 2018 de la IV Biennal Española d’arquitectura i urbanisme, que van obtenir per les darreres obres a l’Hospital del Mar. Dins el criteri d’experiència en projectes executius i direccions d’obra han obtingut 27 punts sobre un total de 30 punts possibles.
El segon equip finalista destacaria en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat, per sobre de tots els altres, amb l’obtenció de 9 punts. Un clar exemple és el projecte de l’Institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat, amb una qualificació energètica A.
L’equip guanyador serà escollit, a partir de les diferents propostes presentades pels finalistes, per un jurat format per 9 membres, la majoria dels quals, tècnics experts en la matèria.
És important recordar que la nova residència es construirà al barri de la Granja, al solar de 4.083 m² que hi ha al costat de l’actual ambulatori, i acollirà 102 residents; alhora, a la planta baixa s’hi ubicarà un centre de dia amb capacitat per a 20 persones més. El pressupost estimat de l’obra és de 10.538.227 euros: 8.402.015 euros per a la residència i el centre de dia, i 2.136.212 euros per a l’aparcament.