Ricard Vinyets Cid

Càrrec: regidor
Indemnitzacions per assistència efectiva als plens: 400€ bruts per assistència a cada ple, amb un màxim de 14 plens
Indemnitzacions per assistència efectiva a la junta de portaveus: 100€ bruts per assistència a cada junta de portaveu, amb un màxim de 14 juntes de portaveu
Informació actualitzada en data 5 de juliol de 2023

Declaració de béns patrimonials, declaració d’incompatibilitats i aplicació del codi de conducta

Trajectòria professional i política

Soc en Ricard Vinyets i Cid, molinenc del Centre Vila, del carrer del doctor Barraquer. Nascut a Barcelona el 7 de setembre de 1984. Fill d’en Josep Vinyets, del carrer Samaranch, i de la Montserrat Cid, de la Carretera. Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 2018. Regidor a l’Ajuntament de Molins de Rei des del 17 de juny de 2023.

Vaig cursar l’educació primària i secundària al Col·legi Sant Miquel. Soc diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Vic l’any 2013.

La major part de la meva vida laboral he estat en el sector comercial i actualment soc mediador d’assegurances a la Mútua General d’Assegurances (MGS).

Formo part activa, de base, de  la Colla Gegantera i vaig formar part de la seva Junta entre 2012 i 2023, i del Comitè de l’Antifaç, on vaig exercir de president entre 2016 i 2023. Per altra banda, també vaig formar part de l’Esbart Dansaire, dels Bastoners i dels Amics del Camell, alhora que col·laborador puntual d’altres entitats culturals de la vila. Sóc soci de l’Agrupa i també he format part o col·laborat en altres entitats de cultura popular de fora de Molins de Rei.

Esportivament, de petit vaig començar jugar a hoquei sobre patins al Col·legi Sant Miquel, primer, i, posteriorment, al Club Esportiu Molins de Rei. Actualment jugo a l’equip de veterans del Club Hoquei Molins de Rei.

Vaig ser el coordinador de la revista GEGANTS, editada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, entre els anys 2009 i 2013. He escrit els llibres Cent: Història dels Gegants de Molins de Rei (2013) i Els 50 més gegants (2014), sobre el cinquantenari dels gegants de Sant Vicenç dels Horts. He col·laborat amb diferents articles i aportacions a diverses revistes i publicacions, tant dins com fora de la vila. Documentalista aficionat sobre cultura popular, actualment estic especialitzant-me en la recerca etnogràfica a l’entorn del carnaval, especialment en els àmbits rurals i a la nostra vila.

Fermament defensor dels valors republicans, crec en l’exercici públic de la política com una eina útil per servir a la societat de la qual formes part i poder-la transformar, sobretot des de l’Administració local, la més propera al dia a dia de la ciutadania.