L’Ajuntament de Molins de
Rei continua treballant per sensibilitzar sobre les repercussions del
malbaratament alimentari. Una de les darreres accions que s’han adoptat és
promoure la campanya “Remenja’mmm. Massa
bo per llençar-ho” (www.remenjammm.cat) entre els bars i restaurants de la
vila. Els establiments que s’adhereixin a la campanya reben diferents materials
gràfics i de promoció, bosses de paper per facilitar que els clients s’enduguin
el menjar que no s’hagin acabat i consells tècnics per optimitzar la compra
d’aliments i la configuració de les racions.
Paral·lelament també s’ha
impulsat una anàlisi de la situació del malbaratament alimentari als comerços
de Molins de Rei. Aquest estudi pretén fer un diagnòstic sobre el malbaratament
al sector comercial i conèixer quines són les especificitats d’aquest fenomen,
realitzant una enquesta a una selecció de comerços i supermercats i una
posterior avaluació dels resultats. Els resultats obtinguts permetran fer una
primera radiografia de com es produeix aquest fenomen a escala local i
dissenyar accions i estratègies per tal de minimitzar-lo.
A més, des de finals de
l’any passat s’estan duent a terme diverses activitats dirigides a tota la
ciutadania en general i molt especialment als infants i joves. Un dels
objectius d’aquestes accions és situar-los com a motor de canvi en el repte de
l’aprofitament alimentari. En aquest sentit, s’han dut a terme diversos tallers
i visites a la planta de triatge adreçades a les escoles. També s’ha
convocat un concurs de contes i d’idees
sota el lema #elmenjarnoesllença amb l’objectiu de fomentar la
participació d’infants i joves en la construcció de solucions davant d’aquest
repte.
En el marc de la Fira de la
Candelera també es va dur a terme un taller de cuina de malbaratament
alimentari, un showcooking
antimalbaratament i es va realitzar un menú degustació amb cuina de reaprofitament.
Altres activitats que es
duran a terme durant el 2018 són una espigolada popular; una sessió de cuina en
directe al carrer sobre cuina d’aprofitament; i actes de prevenció del malbaratament
alimentari en l’entorn domèstic.