“En els 172 anys de la Fira hem passat de preocupar-nos del què ens faltava a preocupar-nos del què ens sobra”. Aquesta és la reflexió del pregoner de la 172ª Fira de la Candelera, Pep Salas, qui ha parlat de passat, present i futur de l’energia a la vila. I és que la sostenibilitat ha estat el missatge central d’un pregó que ha apel·lat al compromís i a l’esperança.
El pregó de la 172ª Fira de la Candelera ha combinat l’humor amb la reflexió sobre el desenvolupament sostenible. La primera intervenció ha anat a càrrec del regidor de Fira, Ramon Sánchez, qui ha explicat com la Fira “s’ha alineat i compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha posat nombrosos exemples dels canvis organitzatius que s’han aplicat en aquesta línia. Ramon Sánchez també ha apuntat que “no volem que se’ns conegui com una gran Fira multisectorial, sinó com un espai únic de reflexió, experiència i dinamisme econòmic”. En el seu discurs, el màxim responsable de la Fira també ha aprofitat per detallar les novetats de l’edició d’enguany, que se centren en augmentar el número d’estands fins a més de 650 i en reubicar la zona de gastronomia a La Granja.
A continuació ha estat el torn del pregoner de l’edició d’enguany, el conseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i un expert en transició energètica, Pep Salas. En el seu pregó, Pep Salas s’ha adreçat a les futures generacions explicant que “Molins de Rei està molt relacionat amb l’energia, fins al punt que el nom de la vila es deu a un sistema de producció d’energia renovable com era el riu, i això va ser una font de dinamisme econòmic”. I és que segons Salas, “els pobles, les societats, són conegudes per com es relacionen amb l’energia i en l’ús dels seus recursos”. El pregoner ha fet un recorregut fins arribar a l’actualitat posant desenes d’exemples d’episodis importants en la història local vinculats a l’ús i la transformació de l’energia. Salas ha dit que “en els 172 anys de la Fira hem passat de preocupar-nos del què ens faltava a preocupar-nos del què ens sobra” en referència a la contaminació i al canvi climàtic.
Finalment ha clos l’acte l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, qui ha explicat que “aquesta és una edició de recuperació, després de dos anys de grans limitacions”. Xavi Paz també ha volgut assenyalar que “la Fira ja no és només tradició i innovació, ara també és definitivament sostenibilitat”. L’alcalde ha acabat assegurant que “gràcies a la dedicació i a la implicació de molta gent, ara venen tres dies que satisfaran els nostres cors i que ens faran sentir orgullosos de Molins de Rei”.
L’acte ha estat dinamitzat per la Mònica i la Sam, dues actrius de la companyia Impro Barcelona, que han realitzat diferents gags d’improvisació a partir de les intervencions del públic.