Després dels informes tècnics, tan interns com externs, l’Ajuntament, per tal de completar tota la informació, ha sol·licitat a l’empresa promotora del sector de les Llicorelles que presenti el projecte de recuperació mediambiental i regeneració vegetal de la zona compresa entre can Rabella i el riu Llobregat.
L’Ajuntament de Molins de Rei, l’empresa inversora, Goodman, i el Parc de Collserola van explicar en una roda de premsa com serà el sector de les Llicorelles i l’impacte econòmic que tindrà aquesta nova indústria quan es posi en marxa. Amb la projecció de dos vídeos en 3D del projecte finalitzat, la premsa, i els mateixos regidors, van poder fer-se una idea més aproximada de com serà el nou sector de les Llicorelles. Així mateix, l’empresa es va comprometre a presentar properament l’estudi de regeneració vegetal sol·licitat per l’Ajuntament.
Cal recordar que aquest sector industrial inclourà la primera instal·lació multinivell de classe A que es desenvolupa en el nostre país, i ho farà a Molins de Rei amb una zona d’integració urbana, arquitectònica i paisatgística.
La instal·lació de l’empresa DSV permetrà l’ordenació del sector amb millores de mobilitat i mediambientals com la reforestació del Parc de Collserolla, la recuperació de la riera, l’augment del terreny públic i l’inici del camí que porta a can Rabella. L’alcalde, Xavi Paz, ha explicat que el Govern municipal “ho fa amb la màxima transparència, el màxim rigor jurídic i amb la màxima preservació mediambiental” i alhora ha volgut destacar “la importància cabdal que representa per a Molins de Rei la creació de 200 nous llocs de treball després de la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19”. El batlle ha repassat la cronologia de presentacions, aprovacions i procediments administratius que ha anat seguint el projecte, i ha assenyalat que “s’ha aprovat sempre sense cap informe desfavorable” i alhora, ha animat tota la ciutadania a consultar tota la documentació i informació que es pot trobar al web municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei.
A més a més, val a dir que el projecte d’urbanització, a càrrec pressupostari de l’empresa promotora Goodman, inclourà la creació d’un nou camí, d’ús públic, per arribar a la masia de can Rabella per on vianants, ciclistes, i la mateixa fauna autòctona, podran endinsar-se al Parc de Collserola. Alhora, es millora la circulació interna del polígon, Riera del Molí, amb una nova rotonda –que servirà per fer un canvi de sentit i que en un futur servirà per connectar Molins amb el Papiol– i un nou carrer que donarà accés directe a la parcel·la industrial.
És important constatar la importància cabdal per a Molins de Rei de guanyar una parcel·la per a equipaments públics i destacar que la vila recuperarà –mitjançant cessió gratuïta– ambdues ribes de la riera de Vallvidrera, que passaran a ser de titularitat i propietat municipal. És a dir, Molins de Rei guanyarà un nou gran espai verd de més de 100.000 metres quadrats, alhora que es recupera la riera i el seu entorn natural.
El representant de Goodman, Ignacio García, ha assegurat que “per a nosaltres, Molins de Rei és un actiu amb un alt potencial i flexible a llarg termini”. Alhora, ha assenyalat que la primera nau entrarà en funcionament el proper mes de gener de l’any 2021 i la segona nau, a finals del mateix any.
Finalment, el 1r tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha volgut destacar que es tracta “d’un projecte emblemàtic pel seu disseny i capacitat per adaptar-se a l’espai i entorn”, i alhora ha destacat “la importància cabdal per a l’economia de la vila i la seva contribució a situar el municipi de Molins de Rei a l’avantguarda d’activitats d’aquestes característiques”.
Per concloure, l’alcalde, Xavi Paz, ha volgut agrair personalment el to conciliador i d’entesa de la majoria de grups de l’oposició del consistori molinenc “amb i per un projecte adequat i positiu per a la vila de Molins de Rei”.