La cessió garanteix la protecció i conservació d’aquest patrimoni natural, així com el seu manteniment i neteja, elements claus per a la viabilitat ecològica, la prevenció d’incendis i un millor aprofitament de la biomassa.
Es tracta de les finques de Ca n’Amigonet, Can Campmay, Ca n’Amigó de Dalt, Turó del Quirze, Castell Ciuró i Can Bofill, que sumen un total de 186 hectàrees i representen un recurs ambiental estratègic en el si de l’àrea metropolitana de Barcelona.
Durant la visita a les finques, l’alcalde Xavi Paz ha assenyalat que “estem aplicant una actuació global en tot l’àmbit municipal de Collserola, i aquest és un gran pas endavant que ens permet mantenir els boscos a cost zero per al municipi”. L’alcalde també ha recordat que des de l’Ajuntament s’ha treballat intensament perquè Molins de Rei esdevingui un exemple de compromís amb el patrimoni de Collserola “ja sigui impulsant la desprogramació del Vial de Cornisa, dotant la vila del Pla forestal (amb una vigència de 20 anys) i atenent les necessitats dels barris de muntanya amb partides específiques al pressupost”.
Per la seva part, el vicepresident executiu del Consorci i alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, ha destacat que “Molins de Rei dóna exemple amb aquesta cessió, ja que hem d’assolir una política forestal única que ens permeti fer viables recursos com la biomassa, a més de la imprescindible millora en la prevenció d’incendis”. Josep Perpinyà ha explicat que l’objectiu del Consorci és assolir la gestió directa de 3.000 hectàrees de bosc a partir de nous acords com el signat amb Molins de Rei, ja sigui amb altres municipis i agents privats.