Les obres tindran lloc al llarg de l’any 2014. Les obres consistiran en l’ampliació de la coberta de la nau en un 45%, i la renovació de la maquinària per adaptar-la a les últimes tecnologies, que permetran doblar el rendiment que la planta ofereix fins ara.
A aquesta planta, en funcionament des de l’any 1999, hi arriben els residus del tipus FIRM (fracció inorgànica de residus municipals), una de les tipologies pròpies del sistema anomenat “de residu mínim”. Els cinc municipis Metropolitans que segueixen aquest sistema de recollida (Molins de Rei, Castellbisbal, El Papiol, Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat) envien la seva part de FIRM a la planta de Molins de Rei, on es procedeix al seu triatge. La planta, a més, rep també els residus procedents del buidatge de les papereres de totes les platges metropolitanes.
El passat divendres 5 d’abril, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, i el Director de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Carles Conill, van visitar la planta per a explicar els plans d’inversió previstos. L’alcalde va destacar que “amb aquesta inversió apostem fermament pel model de selecció de residus de Molins de Rei, que s’ha demostrat més eficaç i garantim la viabilitat de la planta i els seus llocs de treball, amb una instal.lació que genera també activitat econòmica en els nostres polígons industrials”. Per la seva part, Carles Cunill, va posar de relleu “la important inversió finançada per la Generalitat, que representa un gran salt endavant perquè podrem augmentar els índex de recuperació de residus, millorar les condicions de treball a la planta i seguir essent capdavanters en el reciclatge”.
En total, la instal·lació rep 16.155 tones de residus al cap de l’any, i se’n recuperen gairebé 2.980 tones de materials per a reciclar. Després de les obres de millora, però, s’espera arribar a les 5.200 tones de materials recuperats.