El municipi, amb una taxa del 76’3% de supervivència de les noves empreses, se situa capdavantera per vuitè any consecutiu, superant la mitjana del Baix Llobregat i la de la província de Barcelona
El Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona dona suport a un centenar de centres locals de serveis a les empreses de tota la província, amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor. Aquests centres, entre els quals es troba l’Ajuntament de Molins de Rei, tenen per finalitat donar suport i assessorament específic a les persones emprenedores en la creació de noves empreses.
En aquest marc, el Servei ha dut a terme una anàlisi de la situació de les empreses que, amb l’ajuda d’aquests centres, van encetar el seu negoci el 2018. Segons l’estudi, l’Ajuntament de Molins de Rei té, per vuitè any consecutiu, la taxa més alta de supervivència, amb un 76’3% d’empreses que, després de tres anys, encara duen a terme la seva activitat.
A més, d’acord amb les dades recollides, la mitjana de l’Ajuntament de Molins de Rei és superior a la del conjunt de la resta de centres locals analitzats, tant en l’àmbit comarcal com de la província de Barcelona: mentre que la taxa de Molins de Rei es situa per sobre del 75%, la mitjana del Baix Llobregat és del 62’5% i la de la província de Barcelona, d’un 59’1%. Aquest és el vuitè estudi que es realitza al conjunt de la demarcació, amb la participació d’un total de 39 centres locals de serveis a les empreses, que ajuden a crear-les.
De les empreses creades el 2018, el 70’4% diu que l’empresa té bones perspectives de cara al futur, mentre que un 11’1% les considera dolentes, i el 18’5% les considera regulars. I pel que fa a les empreses tancades, el 75% va clausurar la seva activitat per motius econòmics.