Des que es va iniciar l’estat d’alarma, els programes de Formació professional per a l’ocupació SEFED i FOAP s’imparteixen de forma combinada, alternant sessions presencials amb sessions telemàtiques; com a novetat, els cursos iniciats a partir del gener del 2021, s’imparteixen a través d’una nova eina, l’Aula Virtual.
El curs SEFED, que s’organitza a la vila des de l’any 1989, utilitza la simulació d’empresa com a metodologia d’aprenentatge. L’aula adopta la forma d’una oficina on es reprodueixen els circuits, les relacions i el moviment dels documents administratius habituals d’una empresa.
Ara, aquest curs, s’imparteix de forma que un dia la meitat de l’alumnat rep la formació presencialment al centre i l’altra la rep connectada a l’Aula Virtual, tots dos grups dins el mateix horari lectiu. Durant les hores de connexió a l’aula virtual les persones participants compten en tot moment amb l’assistència i assessorament de la formadora responsable del mòdul. L’Aula Virtual també els permet el visionat de tots els cursos que estan fent, informació i continguts, participació en videoconferència, i moltes altres opcions.
En els cursos FOAP també s’utilitza la nova eina d’Aula Virtual, en les accions formatives de les especialitats de Magatzem, Transport i Logística, així com en els cursos de formació complementària per millorar l’ocupabilitat.
La cap de promoció econòmica, Mireia Vilanova, explica que, en aquests moments, ja participen en l’Aula Virtual els 30 alumnes del programa SEFED, i 60 alumnes del programa FOAP. A més, cal recordar que al mes de març de 2020, hi havia 90 alumnes fent cursos de formació al centre i amb el confinament es van haver de desenvolupar noves formes per oferir la formació, mitjançant eines telemàtiques, i d’aquesta manera els alumnes van poder finalitzar i acreditar la formació; aquesta ràpida adaptació i coneixement de les eines telemàtiques, va permetre desenvolupar l’Aula Virtual per al cursos actuals.
L’alcalde, Xavi Paz, que va visitar les instal·lacions on s’imparteixen els cursos formatius, el Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses Joan Garcia Nieto, considera que “la COVID-19 ha accelerat els canvis que ja hi eren a la societat. És per això que hem de donar les eines, hem d’explicar-lo perquè arribi al màxim de persones, perquè garantir l’ocupació és la millor feina que podem fer”.
Finalment, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, reconeix “la feina que les formadores i les tècniques fa possible que els cursos que impartim a Molins de Rei sigui també un referent de formació de molta gent de la comarca” i afegeix que “històricament, l’Ajuntament de Molins de Rei té la voluntat ferma de continuar facilitant la feina a les persones que volen entrar al mercat laboral. L’acompanyament que fem és molt important. Això és cohesió social”.