Exposició El tabac al descobert

Del 29 de gener al 10 de febrer. De 9.00h a 22.00h

Organitza: Diputació de Barcelona. Mancomunitat de Catalunya. Ajuntament de Molins de Rei.

Lloc: Al Bulevard de la Federació Obrera. Carrer de Jacint Verdaguer, 48, Molins de Rei

Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 22 h

El tabac al descobert

El tabac és una substància de gran poder addictiu que causa problemes greus de salut. Encara que pot semblar en un primer moment inofensiu, moltes persones comencen a fumar perquè els altres ho fan, perquè necessiten tenir les mans ocupades, perquè relaxa… Al cap de poc, s’adonen que aquesta substància forma part del seu dia a dia i, tot i que es pensaven que seria fàcil, deixar-ho es converteix en un problema difícil de resoldre.

Per aquest motiu et convidem a conèixer millor el tabac i tot el que l’envolta. Perquè només si tens tota la informació pots prendre la millor decisió.

Molins de Rei posa els riscos del tabac “al descobert”

Els joves de Molins de Rei poden visitar des de dimecres, 29 de gener, i fins al 10 de febrer, l’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona “El tabac al descobert“, que té com a objectiu la prevenció del tabaquisme. La mostra, que s’ha instal·lat a la Federació Obrera (c/ Verdaguer, 48), va adreçada a nois i noies de primer cicle d’ESO, d’entre 12 i 14 anys, edat en què molts n’inicien el consum, i a aquells d’edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents informen que l’edat mitjana d’inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El propòsit d’aquesta iniciativa és evitar o, si més no, ajornar l’experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries al consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai.

L’exposició consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l’alumnat a partir de la mostra.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc “I tu què en saps? Juga i descobreix-ho”, on hauran de decidir si l’enunciat que se’ls proposa és veritat o mentida. “El tabac al descobert” també disposa d’una pàgina web des d’on es pot descarregar material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

Exposició “El tabac al descobert”

Del 29 de gener al 10 de febrer a la Federació Obrera (c/ Verdaguer, 48) de Molins de Rei.

 

Àmbits relacionats: Joventut i infància, persones grans i feminismes i lgtbi / Participació ciutadana "Tots fem Molins de Rei" / Cultura

Arxius adjunts agenda

Informació relacionada

Informació general

 • Adreça:
  Carrer Jacint Verdaguer, 48
 • Població:
  Molins de Rei
 • Codi Postal:
  08750
 • Telèfon:
  936805263
 • E-mail:
  federaciobrera@molinsderei.cat
 • Pàgina web:
  www.federaciobrera.cat

Federació Obrera – Centre Cívic i Cultural

Publica una activitat