Què tal com esteu?, com va la calor! Preparats per un deliciós contrast? Aquesta setmana aprofitem que fa tanta calor i que ja estem en el mes de juliol, per fer una recepta molt i molt fresqueta: gelats artesans!, segur que us agradaran…
ACTIVITAT 1: FRUITA FRESCA? NO! GLAÇADA!
Com que l’alimentació sana és molt important, us proposem unes postres o un berenar ben estiuenc i amb moltes vitamines. Com ja sabeu, les vitamines regulen el nostre metabolisme i és important menjar-ne de forma natural, constant i equilibrada. La fruita diària és perfecta per complir aquesta funció nutritiva i a més a més ens aporta l’energia que necessitem al moment.
Els infants podran experimentar i manipular diferents fruites amb les seves textures variades, tastar-les i notar amb les mans i amb la boca la diferència de temperatura abans i després de tenir el gelat a punt.
Farem dos tipus de gelat amb base de fruita. Un tipus polo de gel i l’altre més cremós, amb làctic. En aquest cas farem servir iogurt natural. Esperem que gaudiu molt fent-los i assaborint-los a poc a poc!
ACTIVITAT 2: RECEPTA DE GELATS!
Per fer els gelats us proposem aprofitar totes les fruites de temporada que teniu al vostre abast que són delicioses i amb una gran quantitat d’aigua per estar ben hidratadets aquest estiu. Nosaltres hem optat per gaudir de la síndria, el meló, els préssecs i les peres.
Per fer els motlles on congelarem els polos podeu reutilitzar els pots dels iogurts i posar culleretes a mode de palet.
POLO DE GEL
PAS 1:
Agafeu les fruites escollides, en aquest cas la síndria i el meló i les netegeu i talleu a trossets.
PAS 2:
Poseu tot en un bol i amb l’ajuda dels grans tritureu les fuites per obtenir una pasteta deliciosa. Però encara no en mengeu, cal posar-la en pots i congelar-la per tenir un polo de gel boníssim.
GELAT CREMÓS
Ara podeu provar de fer-los més cremosos, i per a això només cal que hi afegiu una mica de llet, iogurt o el que més us agradi.
PAS 1:
Prepareu les fruites pelant-les i tallant-les, en aquest cas el préssec i la pera. Poseu-les en un bol i afegiu el iogurt natural per beure.
PAS 2:
Tritureu-ho tot junt i ja tindreu la barreja rica i nutritiva. Emmotlleu i poseu al congelador per poder gaudir d’uns gelats cremosos fets per vosaltres mateixos.
Adjunt:
Ja teniu els vostres gelats artesans!
Esperem que gaudiu molt fent-los, BON PROFIT!