L’Ajuntament de Molins de Rei i l’equip del festival han presentat en roda de premsa tota la seva programació de films i activitats presencials i en línea en l’edició més ambiciosa dels seus 40 anys d’història. El certamen reunirà, entre el 5 i el 14 de novembre, més de 150 acreditats del sector
La presentació d’un Fanzine amb col·laboradors de totes les èpoques i l’exposició a Ca n’Ametller remataran l’exhaustiu repàs que el festival fa de les seves quatre dècades de trajectòria.
El 28 d’octubre comença oficialment la 40a edició del TerrorMolins, Festival Internacional de Cine de Terror de Molins de Rei. Ho farà en la seva vessant en línea, que enguany es podrà seguir a través del web del festival —on s’hi retransmetran bona part de les activitats no presencials— i a Filmin, plataforma que un any més esdevé la seva seu virtual i on es podran veure fins a 89 pel·lícules. Un dia més tard, el 29, es presenta l’exposició retrospectiva de les 40 edicions del festival i finalment, el 5 de novembre, comença la setmana gran del TerrorMolins, on estan programats 109 films més. En total, 198 pel·lícules de la mà del festival. La vila de Molins de Rei acollirà desenes de projeccions i activitats presencials que pretenen recuperar l’esperit col·lectiu i festiu del certamen.
Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, ha destacat que “Molins de Rei està profundament compromès amb el món de la cultura. El Festival de Cine de Terror n’és un bon exemple” a més, ha assenyalat “que som hereus d’un passat ric culturalment i ara hem estat capaços de ser capital cultural del nostre entorn més proper. Novament, situem i projectem Molins de Rei culturalment i cinematogràficament”.
Ramon Sánchez, primer tinent d’alcalde de Molins de Rei, ha volgut constatar que “El Festival de Terror de Molins de Rei està arribant a uns nivells d’excel·lència òptims i alhora, situa Molins de Rei i el seu Festival com a capdavanter al país” i a més, ha volgut destacar “que per l’Ajuntament és cabdal la promoció i projecció del Festival, la cultura i de Molins de Rei”.
Entre convidats, premsa i indústria, Molins de Rei serà un punt neuràlgic de cinema de gènere durant els dies de festival, amb més de 150 persones acreditades, contant una seixantena de convidats i els jurats d’enguany. Tot plegat per veure un total de 10 estrenes catalanes, 37 estrenes nacionals, 7 estrenes europees, 8 estrenes internacionals i 4 de mundials, entre llargs i curts.
Menció especial mereix el TerrorKids, amb activitats infantils i familiars, com per exemple, tallers de cinema o de manualitats, o bé, la mostra de curtmetratges per a nens i nenes.
A més, el Festival presentarà una exposició retrospectiva a la sala de Ca n’Ametller per a commemorar les seves 40 edicions. S’inaugurarà el divendres 29 d’octubre, i es podrà visitar fins el diumenge 14 de novembre, dia de tancament del festival presencial. Les imatges, tant gràfiques com audiovisuals, seran l’eix vertebrador de l’exposició, que estarà estructurada per dècades, des dels 70 del segle passat, fins a l’actualitat, amb un protagonisme destacat pel públic i el propi cinema de terror. Així mateix, s’està treballant per una posada en escena gràfica on també quedi reflectida la voluntat d’homenatjar el context que va veure néixer i créixer el certamen.
Per altra banda, el TerrorMolins presentarà un Fanzine que materialitzarà aquest mateix llegat a través de col·laboracions de personalitats que han acompanyat el festival, sigui com a públic o com a membres de l’organització. El fanzine contindrà imatges i textos de la mà dels artistes Josep Bergadà, Alfred Bofill, Jaume Montmany i David Izquierdo; d’un dels fundadors del certamen, Joan Domènech i de gent del sector com els crítics Antonio José Navarro i David Pizarro, entre moltes altres persones.
Finalment, destacar que TerrorMolins rep per part de l’Ajuntament de Molins de Rei, 35.500€ anuals en matèria de subvenció i alhora, 12.000€ de la Diputació de Barcelona.