Federació Obrera – Centre Cívic i Cultural

L’edifici actual va ser construït l’any 1921 per l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, d’acord amb l’encàrrec dels fundadors d’aquesta associació, hereva del sindicat de Les Tres Classes de Vapor.

La Federació Obrera esdevé el centre cultural i cívic de referència de Molins de Rei, amb una programació d’activitats culturals, formatives i amb l’objectiu, entre d’altres, de donar suport a totes les entitats, associacions, col·lectius i promotors per al desenvolupament de la seva activitat. Les entitats i particulars que ho desitgin poden demanar la utilització dels seus espais.

La Federació Obrera acull de manera permanent el centre d’interpretació sobre el moviment obrer amb l’exposició “’La Federació Obrera de Molins de Rei: els valors del moviment obrer’, que mostra els valors democràtics i modernitzadors republicans com ara la llibertat, la igualtat i la solidaritat, que tant es van impulsar durant aquell període. El centre també explica la reivindicació ciutadana per recuperar l’edifici confiscat durant la dictadura franquista i no retornat al poble fins a ben entrada la democràcia. La Federació s’afegeix a la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya del Memorial Democràtic.

Els serveis que ofereix el centre són: 4 sales de reunions, 1 sala d’actes, una aula de cuina, 1 aula per a formacions, 2 aules polivalents, 1 aula d’activitats físiques, 8 despatxos compartits per entitats, 3 bucs d’assaig (actius al setembre), 2 vestuaris, 2 camerinos i magatzems

Federació Obrera:
Centraleta: 93 680 52 63
Extensió 10: recepció
Extensió 11: punt Jove
Extensió 12: direcció
Extensió 12: Taula reunions
Extensió 14: Reserves d’espais

Informació general

Federació Obrera – Centre Cívic i Cultural