-
Com és i com és fa la preinscripció?
-
Què és la preinscripció i com es farà?
La preinscripció escolar és un procediment administratiu per assignar una plaça a cadascun dels infants o joves que s’escolaritzen per primera vegada en un centre educatiu determinat, de forma ordenada i transparent.
Les famílies han de presentar una sol·licitud, indicant la llista ordenada de centres que demanen i especificant-ne les circumstàncies (residència habitual, si l’infant o jove té un germà
o germana al mateix centre, si té alguna necessitat educativa específica…). Només es pot presentar una sol·licitud per alumne o alumna.
Com es farà a partir d’aquest curs?
Enguany la sol·licitud de preinscripció és electrònica i es pot fer des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil amb connexió a Internet, accedint al web https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/
Cal que el pare, la mare o el tutor o tutora legal que faci el tràmit tingui una eina d’identificació digital. Recorda que tothom pot obtenir l’Idcat mòbil al web https://idcatmobil.seu.cat/ de forma ràpida i senzilla. També pots fer la preinscripció si tens la T-CAT, el DNI electrònic o el sistema Cl@ve.
Si no es pot obtenir una identificació digital, s’ha d’utilitzar la sol·licitud en suport informàtic, en què caldrà adjuntar la documentació identificativa de la persona sol·licitant per motius de seguretat.
Si el nombre de sol·licituds és inferior a les places disponibles, la plaça està assegurada.
Quan hi ha més sol·licituds que places, s’apliquen uns criteris de prioritat per ordenar les sol·licituds i assignar les places. La puntuació s’estableix en relació amb el centre demanat en
primer lloc i es manté per a la resta de peticions.
Tens tota la informació clicant aquí per a educació infantil (3-6 anys), per a educacio primària( 6 a 12 anys), i secundària obligatòria (12 a 16 anys) ,
-
Pot presentar la preinscripció algú que no sigui el pare, mare o tutor legal del nen o nena?
-
Sí, amb una autorització signada pel pare, mare o tutor o tutora, acompanyada de la fotocòpia del seu DNI
Es pot presentar més d’una sol·licitud de preinscripció?
No, la presentació de més d’una sol·licitud per accedir a ensenyaments inclosos en un mateix procediment de preinscripció comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.
-
Cal fer la preinscripció si s’ha cursar el 1r. Cicle d’educació infantil en un centre i si es vol continuar en el mateix centre?
-
Sí, han de presentar la sol·licitud i no tenen prioritat d’accés ni puntuació addicional.
-
Pot un centre no admetre la sol•licitud de preinscripció?
-
No, el centre ha d’admetre totes les sol·licituds ordinàries i per alumnat amb NESE, al marge del nombre de places de què disposi, sempre i quan la primera opció que consti en la sol·licitud sigui per a aquell centre.
-
Es consideren germans els fills no comuns d'una parella?
-
Els fills no comuns de parelles estables que formen una família reconstituïda i viuen en el nucli familiar es consideren germans a l’efecte d’aplicar el criteri general de barem de germans al centre.
-
Quan es considera que una família és monoparental?
-
La condició de família monoparental s’acredita amb el carnet corresponent vigent, expedit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La sol·licitud del carnet de família monoparental no serveix per acreditar aquesta condició.
-
Es manté la puntuació obtinguda en la primera opció per a la resta d'opcions?
-
Sí, la puntuació és sempre la mateixa per a totes les opcions.
-
Què és la reserva de places per alumnes amb necessitats educatives especials?
-
L’alumnat amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) és el que està afectat per determinades malalties o discapacitats i el que es troba en situació econòmica o social particularment desafavorida. En el procés d’admissió d’alumnes als centres docents sufragats amb fons públics (centres públics i privats concertats) sota el principi d’equitat i igualtat d’oportunitats i per garantir una distribució equilibrada d’aquest alumnat, s’estableix amb caràcter general una reserva de dues places escolars per grup al segon cicle de l’educació infantil, a l’educació primària, i a l’educació secundària obligatòria.
-
Puntuacions; Taula de criteris prioritaris i complementaris
-
Descarregueu-vos el document de “Puntuacions: taula de criteris prioritaris i complementaris”
Pàgines visitades
Les 15 últimes pàgines que aneu visitant del nostre web deixaran aqui un rastre de migues de pa. Si hi voleu guardar alguna, premeu la xinxeta i aquesta quedarà fixa per a la propera vegada que torneu al lloc.