Els tastos i maridatges de la Fira de la Candelera han començat aquest
dilluns. El primer va ser el Tast d’olis i degustació de diferents varietats de
tomàquets, a càrrec de Marisa Díaz. Durant l’activitat, els participants van
degustar tres varietats d’olis i diferents varietats de tomàquets.
Més tard, a les 8 del vespre, La Gòtica es va omplir de gom a gom per
degustar la selecció de cerveses proposades per Barcelona Beer Festival.
Després d’una introducció sobre les cerveses artesanes i un repàs als grans
elaboradors de l’Estat, els assistents
van poder tastar sis cerveses artesanes.
Dimarts al vespre va arribar el torn del Maridatge de
vins i dels formatges guanyadors de
l’Edició 2016 de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que dues setmanes
abans de l’experiència gastronòmica havia exhaurit les inscripcions. Javier
Foz, enòleg i sommelier de Vinalium, i Laia Pont i Natàlia Nicolau de
blocdeformatges.com. van conduir un tast de vuit formatges maridats amb set vins
de diferents denominacions d’origen.
Des d’aquest dilluns i fins el dijous 9 de febrer, La Gòtica i la carpa de la Fira de Vins i Caves acolliran un bon
seguit d’activitats gastronòmiques que inclouran tastos, maridatges i
experiències amb vi. El maridatge de cava i torrons, el tast de còctels i
ginebres exclusives o el maridatge de vins de la DO la Conca de Barberà amb les
millors varietats de bolets del món són algunes de les propostes gastronòmiques
previstes per a aquests dies.