La 172ª Fira de la Candelera serà més gastronòmica que mai. Aquest àmbit estrenarà espai al barri de La Granja, potenciarà les demostracions de cuina en directe i reforçarà les aliances amb les organitzacions que proposen iniciatives basades en un enfocament social i amb producte de proximitat
Les novetats gastronòmiques d’aquesta 172ª edició de la Fira de la Candelera s’han presentat a les instal·lacions del Parc Agrari del Baix Llobregat, envoltats de camps de conreu propers al riu. L’elecció de l’espai no ha estat casual, atès que l’organització de la Fira ha volgut reforçar els vincles amb les organitzacions que cuiden espais com el Llobregat o Collserola i que els conreen per treure’n productes de primera qualitat.
El regidor de Fira, Ramon Sànchez, ha explicat que han volgut fer la presentació al mateix Parc Agrari “per visualitzar i reforçar els vincles amb les organitzacions que es preocupen pel territori i pel nostre entorn”. En aquest sentit, les 10 demostracions de cuina en directe que estan programades durant el cap de setmana de la Fira comptaran amb la participació del mateix Parc Agrari i d’altres entitats vinculades al Parc de Collserola. Sànchez ha volgut subratllar que l’objectiu “no és que la gent només ens visiti el cap de setmana, sinó que volem que també ens escolti, que reflexioni i que fins i tot entengui la importància de fer coses que aportin a la societat i al planeta”. En aquesta línia ha apuntat que “fer tallers en directe de cuina cardiosaludables o per pacients oncològics demostra aquesta idea que va molt més enllà de simplement organitzar una Fira”.
Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha assenyalat que “la gastronomia guanya pes a les nostres vides i també el guanya en el marc de la Candelera” i ha afegit que “el turisme gastronòmic és un element que ens posiciona i que ens projecta com a municipi, i no podem deixar passar un aparador tan important com és la Fira”. L’alcalde també ha volgut agrair la implicació en el projecte del Parc Agrari del Baix Llobregat, que, segons ell “dibuixa la manera d’entendre la comarca més enllà de les grans infraestructures”.
La presidenta del consorci del Parc Agrari, Eva Martínez, també ha volgut apuntar que “la gastronomia és un ingredient imprescindible per una economia sana i forta, per tenir una bona gastronomia és imprescindible tenir un bon producte de qualitat i de proximitat, i això és, exactament el que ofereix el Parc Agrari del Baix Llobregat”.
Les novetats gastronòmiques d’enguany passen per una nova ubicació dels estands firals gastronòmics, que se situaran al barri de La Granja, i de les demostracions de cuina en directe, que es faran a la plaça del Mercat. Pel que fa a la Fira de Vins, s’han reformulat els estands per donar-los un aspecte més agradable i acollidor.
La presentació ha acabat amb un tast de coradella, el plat típic de la Fira de la Candelera i que només es pot degustar aquests dies i a Molins de Rei.