La
coradella de Molins de Rei ha estat escollida el plat favorit dels catalans i
les catalanes d’aquest any 2018. En la fase final, que competia contra el
rossejat del Delta de l’Ebre, ha obtingut 4.023 vots, 600 més que la recepta
rival. Es dóna la circumstància que la coradella s’ha imposat en les tres fases
en les que ha participat: a la classificatòria s’ha imposat a 11 altres plats,
a les semifinals ha guanyat a tres plats més i en la final.
La
recepta guanyadora és la que ha proposat el bar Diana,
situat al carrer Jacint Verdaguer. El veredicte es va fer públic aquest dilluns
en el marc del Fòrum Gastronòmic 2018 celebrat a Girona.
La
coradella
És
el plat que s’identifica amb Molins de Rei. Els primers traginers que
venien fa més de 160 anys a mostrar i vendre els seus productes a la Fira de la
Candelera menjaven aquest plat fet a base de menuts de xai. El regaven amb vi i
l’acompanyaven amb pa, de manera que adquirien les calories necessàries per
afrontar les seves feixugues jornades de treball.
La coradella mai s’ha deixat de fer, més aviat al contrari. Els
restaurants locals competeixen per veure qui fa la millor recepta, i els blogs
i les revistes especialitzades cada vegada publiquen més articles sobre aquest
plat. Qui s’acosti a Molins de Rei per la Candelera podrà comprovar com totes
les cartes inclouen la coradella que, al menys un cop a la vida, s’ha de
provar.