En una Fira de la Candelera que globalment es fixa en la innovació en el sector agrari, han pres especial rellevància les tradicionals jornades tècniques agràries que s’organitzen en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i la Fundació Agrària de Molins de Rei.
Aquest dimarts i dimecres, 30 i 31 de gener, ha tingut lloc les jornades tècniques agràries de la Fira de la Candelera “Tècniques i eines innovadores per millorar la fertilitat i l’estalvi d’aigua als nostres camps” de la Fira de la Candelera. Les jornades han comptat amb la participació de Neus Vinyals, formadora i assessora de l’Espai de recursos agroecològics (ERA), Gilad Buzi, soci i cap de l’explotació hortofructícola Aurora Agrícola, S.L., i Montse Solsona, Jordi Izquierdo i Toni Oller, promotora i investigadors respectivament d’AgrotechUPC, una entitat de recerca, innovació i formació al servei del sector agroalimentari impulsada per la Universitat Politècnica de Catalunya. Els convidats han debatut i presentat solucions per la millora de la fertilització del sòl, l’estalvi d’aigua i la gestió de les males herbes als conreus.
Com ja és tradicional, la primera jornada és teòrica i la segona de caràcter pràctic, on s’ha realitzat a l’explotació agrícola de Can Fisas, de Molins de Rei, i s’ha centrat les tècniques innovadores per a la millora de la fertilitat del sòl i per a la gestió i coneixement de les herbes.
Per altra banda, cal destacar que, el nou espai Planter Innov@ prendrà el relleu pel que fa a la difusió de continguts i propostes innovadores al voltant d’aquest tema. Des del divendres 2 de febrer, i durant tot el cap de setmana de la Fira de la Candelera, aquest espai acollirà demostracions i presentacions de fins a 11 projectes innovadors de 8 empreses diferents que vinculen la tecnologia i l’agricultura.