Com cada any, la Fira de la Candelera esdevé un fòrum tècnic dels professionals de l’agricultura. El tema principal d’enguany ha estat l’apicultura i l’apiteràpia, dues activitats amb molt marge de creixement al nostre país. Les sessions s’han realitzat en format online amb una molt bona assistència.
La primera jornada que es va desenvolupar el dimarts 2 de febrer i va comptar amb la participació de Josep Pena, director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) a Barcelona; Antonio Gómez Pajuelo, representant de Pajuelo Consultors Apícoles, i Joan Castellví, president de la Fundació Agrària de Molins de Rei. El focus d’aquesta primera sessió s’ha posat en l’apicultura, una activitat tradicional que sempre ha estat present en el mon agronòmic.
La segona de les Jornades Tècniques Agràries s’ha centrat en l’apiteràpia, una activitat agroterapèutica tan antiga com l’aprofitament dels productes que fabriquen les abelles, que permet donar major amplitud a la pròpia activitat apícola tradicional aprofitant els compostos volàtils procedents de la mel, el pròpolis, la cera, etc. En aquesta jornada han participat Samuel Ramal, apiterapeuta, Joan Vallhonrat, cap de l’Oficina Comarcal del Baix Llobregat del DARP i Joan Castellví, president de la Fundació Agrària de Molins de Rei.
L’alcalde Xavi Paz, que va donar la benvinguda a la primera de les jornades, va destacar que “més enllà del seu esperit comercial, la Candelera sempre ha estat un espai de divulgació i d’aprenentatge, i aquestes jornades en sobre apicultura i apiteràpia són un bon exemple”. Per la seva banda el regidor de Fira i tinent d’alcalde, Ramon Sànchez ha explicat que “la Fira va néixer al voltant de l’emprenedoria i l’agricultura, i aquest esperit i aquest compromís és el que encara mantenim després de 170 anys”.
Les Jornades Tècniques Agràries de la Fira de la Candelera s’han adaptat a la nova realitat i han estrenat format virtual, amb molt bona acollida.