L’objectiu d’aquestes jornades és que
experts en agricultura ecològica informin els participants amb les principals
idees i aspectes pràctics necessaris per produir aliments de qualitat d’una
forma alternativa als mètodes tradicionals, en harmonia amb l’entorn.
Durant la sessió teòrica celebrada el
dia 30 a la tarda al local de la Fundació Agrària de Molins de Rei, Borja Camí,
enginyer tècnic agrícola, va pronunciar la conferència “Hortícoles de
diversificació: maduixa, espàrrec, moniato i d’altres”. La xerrada va defensar
el retorn a les tècniques originals de cultiu per obtenir resultats òptims de
qualitat i sabor del producte. També es va fer referència a alguns productes de
l’hort que fins fa poc havien passat desapercebuts pel gran públic però que ara
tenen un enorme èxit comercial per les seves moltes propietats nutricionals,
com ara la col crespa (col kale),
considerada un superaliment.
A la jornada pràctica, que va tenir lloc el dia 31 al matí als terrenys
de Can Fisas, la Fundació Agrària de Molins de Rei va oferir un esmorzar i José
Ma. Pemán, enginyer agrònom, va conduir la demostració de camp, on tots els
assistents van poder practicar la tècnica d’adobat de sòl amb microorganismes
de muntanya.