La iniciativa, impulsada per UNICEF, reconeix a l’Ajuntament de Molins de Rei com a Ciutat Amiga de la Infància per aquest any 2024 i fins al 2027.
Aquest matí, 23 de febrer de 2024, l’Ajuntament de Molins de Rei ha signat la renovació del reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància amb vigència 2024-2027. En l’acte hi ha assistit l’alcalde, Xavi Paz, la regidora d’Infància, Carme Madorell, i el president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa.
En la seva intervenció, l’alcalde, Xavi Paz, ha agraït el reconeixement a UNICEF, i ha volgut destacar “la importància de la feina tècnica i la voluntat política de creure en aquest projecte i participar-hi”. També ha afegit que “hem de ser l’altaveu perquè els infants coneguin els seus drets i també els seus deures”.
Una Ciutat Amiga de la Infància és aquella que està compromesa amb el compliment dels drets de les nenes, nenes i adolescents, d’acord amb la Convenció sobre els Drets de l’Infant. El municipi que rep aquest reconeixement té el deure d’implementar accions i mesures concretes per a millorar el benestar de la infància i adolescència. Per fer-ho, disposa d’espais de participació infantil i adolescent, coordinació entre les diferents àrees municipals, elabora un diagnòstic de la situació de la infància i l’adolescència a la localitat i defineix una estratègia, o pla local d’infància, dotada de recursos. “Molins de Rei treballem diàriament per assolir tots els reptes que suposa ser una Ciutat Amiga de la Infància”, ha assegurat la regidora d’Infància, Carme Madorell. També ha explicat que “formar part d’aquest projecte ens ajuda a tenir una guia de les mesures i accions que hem de fer”.
Cal recordar que, ‘Ciutats Amigues de la Infància’ és una iniciativa internacional, liderada aquí des del 2002 per UNICEF Espanya, amb l’objectiu de promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant als municipis. Molins de Rei va ser reconeguda per primera vegada com a Ciutat Amiga de la Infància l’any 2018 i enguany ha renovat aquesta condició.
El president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa, ha explicat que “ja hi ha més d’una vintena de ciutats de Catalunya que formen part del projecte, esperem que de mica en mica s’hi sumin més per poder fer una difusió més gran”.