Encara som a la primavera i aquesta vegada ens endolcirem les mans i el paladar tot fent una recepta molt divertida: pastís de papallona!. Us animem que surti de vosaltres el vostre esperit de cuiner i que distruteu al màxim d’aquest pastís Papallona
ACTIVITAT 1: LES FUITES DE LA PRIMAVERA
L’alimentació, com sabeu, ha de ser variada i equilibrada: cereals, llegums, arròs, fruites, verdures, hortalisses, peix blanc i blau, carn, ous… I a cada àpat principal s’ha de procurar que hi hagi els tres grups principals d’aliments que ens aporten hidrats de carboni per tenir energia, proteïnes que fan la funció plàstica i són necessàries per al creixement, i vitamines i minerals que fan la funció de regulació del metabolisme.
Els infants a partir de l’any (sempre hem de tenir en compte que cada nen i nena és diferent) poden menjar trossos petits deixant enrere el triturat. Amb aquesta recepta, els més menuts podran manipular fruita i conèixer la seva textura, olor i sabor, i els més grans a més podran elaborar amb vosaltres una recepta deliciosa, tant per a una festa com per a unes postres especials!
En aquest cas hem fet servir algunes fruites primaverals com plàtan, mandarina, pera i fruits vermells. Podeu procurar que el vostre pastís tingui altres fruites pròpies d’aquesta estació, com són l’albercoc, les cireres, la pruna vermella, la llimona, la poma, el préssec, la taronja, la pera de Sant Joan i la pinya. Endavant!
ACTIVITAT 2: La Recepta
Ara si! Comencem a elaborar el pastís de papallona en només 3 passos ñam ñam! Us proposem dues opcions, una recepta en la que no cal utilitzar ni forn i a l’altre necessiteu utilitzar el forn només per fer la base de la papallona.
Per fer la forma de la papallona, nosaltres hem utilitzat un dibuix de papallona en un full i això ens ha servit com a plantilla.
Per la RECEPTA SENSE FORN necessitem els següents ingredients:
Base
-20 galetes tipus María.
-1 cullerada sopera de margarina.
Crema de Formatge
-100 grams de formatge d’untar.
-35 grams de margarina.
-50 grams de sucre (si és glass millor)
Per decorar
-Les fruites que més us agradin, nosaltres us proposem utilitzar les de la primavera però això es deixa al gust de cadascú de vosaltres.
Per la RECEPTA AMB FORN la única diferència que hi ha és que per elaborar la base utilitzem una base de pasta de full en lloc de les galetes i la margarina.
PAS 1
Mans a la massa!, per fer la base sense forn necessiteu trencar molt i molt les galetes fins que quedin molt finetes. Aquesta feina és molt divertida, doneu-li amb força va! Un cop tingueu una farina de galetes, heu de desfer la margarina i unir les dues coses. Obtindreu una pasteta amb la qual podreu fer la forma que més us agradi, nosaltres proposem la forma d’una bonica papallona de primavera però podeu fer el que més us agradi.
Si decidiu utilitzar el forn i agafeu la pasta de full només cal que poseu la plantilla a sobre de la massa i la retalleu. Després la poseu al forn fins que veieu que queda doradeta.
PAS 2
Fins aquí ja no tenim cap diferència entre qui hagueu escollit forn o no utilitzar forn, la resta de la recepta és igual pels dos casos.
La crema de formatge és molt senzilla i molt bona, només cal que agafeu els tres ingredients (formatge d’untar, sucre i margarina) i barrejar-ho tot fins obtenir una cremeta. Un cop la tingueu, la poseu per sobre de la nostra base anterior i ja gairebé estarem.
PAS 3
Ja heu escollit les fruites que més us agradin? Doncs ja només us faltarà posar-la per sobre de la papallona amb molta gràcia per crear un pastís boníssim de primavera.
Gualá!! Ja tenim el pastis papallona llest per menjar i gaudir del que ens ofereix la primavera.
BON PROFIT!