En el marc de la Convenció sobre els Drets de l’Infant aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1989 i de la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la
infància i adolescència, es ressalta l’interès superior de l’infant i l’adolescent com a principi inspirador i de base de les actuacions públiques.
La Llei 14/2010, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, de 3 de juliol de 2010, reforma el sistema de protecció a la infància i a l’adolescència per tal de garantir la protecció efectiva dels infants i adolescents, i augmenta la participació i les garanties envers tots els agents implicats (progenitors, tutors, guardadors, infants i adolescents). Aquesta Llei fomenta una revisió global del dret i de les polítiques públiques des del prisma de l’interès superior de la infància i l’adolescència, així com la necessitat de dissenyar polítiques públiques adreçades a tota la infància, i no únicament la infància en risc.
L’Ajuntament de Molins de Rei té la ferma voluntat de treballar per la defensa dels drets dels infants i adolescents a la vila i promoure processos que impulsin la seva participació activa en el municipi.
Amb el Pla d’Infància i Adolescència (PLIA) 2018-2021 hem de renovar-los i per tal cal realitzar una anàlisi global de la situació actual d’aquesta franja d’edat i és l’instrument que ha d’ajudar
a ordenar i definir les prioritats estratègiques i actuacions municipals en matèria d’infància i adolescència.
El Pla d’Infància i Adolescència (PLIA) 2018-2021té una elaboració transversal on hi han estat implicats diferents àrees de l’Ajuntament i els agents del territori que treballen per i amb els infants i adolescents. El PLIA cal concebre’l com una eina i no com un objectiu final en si mateix, atès que ha de servir per a la definició d’una estratègia global en matèria d’infància i adolescència i ajudar a impulsar polítiques adreçades a la millora de les condicions de vida dels infants i dels adolescents de Molins de Rei.